(387) SAM69+, over Fletcher’s prettige paasfeest

7 januari 2016 - Wassenaar, Nederland

Donderdag 7 januari 2016

Flets, Fletcher, Fletst

Bij ons om de hoek ligt Fletcher-hotel-restaurant ‘Heiloo’, op een fietsminuutje of twintig van winkelstad Alkmaar. Van hieruit kunnen we een bezoek aan de kaasmarkt brengen, we kunnen ook uitwijken naar Egmond aan Zee, voor een dagje aan het strand. Wij maken dit soort uitstapjes echter van huis uit, hoewel de kaasmarkt niet ons ‘kopje thee’ is. Daar hebben we geen hotel voor nodig, hoewel ik nog niet zo lang geleden in het restaurant aan de Kennemerstraatweg van Heiloo wel een Kwartje Koffie nuttig. Nou ja, kwartje, de kassa slaat wat meer klinkende munt aan dan de kreet op de gevel uit vervlogen tijden kraait.

Een andere klank kenschetst Fletcher ook. Wij herkennen hem van onze kerstkrampen in Hotel ‘Duinoord’ aan de Wassenaarse slag die we net twee weken geleden achter de rug hebben. In de herfst van het zojuist beëindigde jaar besluiten wij Fletcher’s kansrijke  kanjer om ‘Sfeervol te genieten tijdens Kerst’ te consumeren. We boeken een 4-daags Kerst Arrangement met comfortabele tweepersoonskamer als keuze.

Dat hebben we geweten. Kerstmis 2015 is achter onze kromme rug, het verblijf in Wassenaars contreien pakt anders uit dan verwacht. In ieder geval weinig comfortabel, bovendien weinig begrip bij de hotelleiding voor de onvrede over de toegewezen kamer. We zijn benieuwd of Fletcher voor de komende Paasdagen - in de laatste week van maart - opnieuw een feestelijke invitatie rondstrooit. Onze verwachting van de gedachtekronkels vol verleiding die de hotelketen koert, ziet er ongeveer zo uit.

Fletcher Hotels - ‘Sfeervol genieten tijdens Pasen’

Heerlijk genieten van een onbezorgd en feestelijk verblijf bij Fletcher Hotels. Laat u lekker verwennen door ons gastvrije personeel en geniet van diverse culinaire hoogstandjes van onze chef-koks.

Vanuit onze 64 hotels kunt u alle kanten op. Hoewel elk hotel anders is en zijn eigen charme heeft, staan ze allemaal garant voor Hollandse gezelligheid, heerlijk eten, pure gastvrijheid en een ontspannen sfeer.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in een van onze hotels.

NB. Hotel-restaurant Duinoord beschikt over twintig comfortabele kamers. 

Let wel, het Fletcher-hotelboekwerkje meldt twintig comfortabele kamers. Wanneer je er even tussenuit wil om te genieten, is de verleiding groot om op zo’n aantrekkelijk ogende aanbieding in te gaan. Zo werkt het met Kerstmis bij ons, zo kan het met Pasen bij vele anderen uitpakken. Duinoord doet zijn naam eer aan, het ligt midden in de duinen, vlakbij het strand. Naast een goede keuken is de ligging de grote kracht van het ‘gedateerde’ hotel-restaurant.

Voor ons is het na een eenmalig verblijf onbegrijpelijk dat zoveel gasten blijven terugkomen. Het hotel is, ook volgens eigen management, hard aan renovatie toe - zie de reviews. Dat het nog altijd onderdak biedt, vinden wij onbegrijpelijk. De kamers zijn verre van ‘sfeervol en comfortabel’. Maak dat het management duidelijk en weiger zeker kamer 021. Al zal de leiding bij weigering zeggen dat “anders een ander teleurgesteld moet worden”. 

Pasen behoort - anders dan onze Kerst-ervaring - niet Fletcher-flets te zijn.

 

4 Reacties

 1. Marijke:
  7 januari 2016
  Tja, je kunt twee kanten uit: of Fletcherminded een paasherkansing nemen in een een andere 'Fletch', of verder Fletchloos door het vakantieleven gaan en bijv. via http://www.weekendjeweg.nl een betaalbaar alternatief-met-waarlijk comfortabele-hotelkamer boeken. Genoeg keus!
 2. Peter:
  7 januari 2016
  Voor mij is er één uitkomst: nooit meer Fletcher. Als ik eraan terugdenk hoe wij - op alle niveau's - door Fletcher in de maling zijn genomen, kan ik nog steeds heel boos worden. Een 'achterkamer op zolder' toebedelen voor een sfeervolle kerst is minachting voor je gasten uitstralen. Ook op andere feestelijke of niet-feestelijke dagen kan een hotel (-keten) zich dit hooguit in noodgevallen permitteren. En dan nog tegen een heel zacht prijsje. Ik ben dus blij dat ik niet de volledige rekening heb voldaan en daar uiteindelijk erkenning door het management voor heb gekregen. Fletcher kan mij wat. Zoals te zegt, er is genoeg keuze. Duinoord dus niet doen, zeker 021 niet, mogelijk pas na een renovatie die hard en hard nodig is.
 3. Truus de Vries:
  7 januari 2016
  Bedankt voor de waarschuwing
 4. Tineke:
  7 januari 2016
  Hotelervaringen: Heb je even tijd en hoeveel woorden passen er in het reactieveld op je blog?
  Gordijnen met rafels, ontbijtthee pas na een half uur geserveerd en naar riool smakend, rafelige handdoeken, tot 2 uur 's nachts feestgedruis op de benedenvloer en geen goede vluchtweg of brandveiligheid, kamer naast de airco, kamer met uitzicht op het achterplein bij de keuken en in de geur van de afzuigkap, discomuziek tot diep in de nacht...........om een greep te noemen (uit vaak niet de "minste" hotels).
  Ketens komen het slechtst uit onze hotelervaringen. En waarom komen we toch zo vaak onder het schuine dak terecht?
  Maar Beach Hotel Zuiderduin in Westkapelle is wél top. Een paar jaar geleden mooi trendy gerenoveerd, vlak achter de duinen, onverwarmd buitenzwembad en in de zomer met strandtent om de zon in zee te zien zakken. Heel wat leuker dan grote broer Golden Tulip in Koudekerke.
  Mijn tip: Kijk op booking.com en lees goed de reacties.