Cape-to-Cape Etappe 2: Boranup Forest

19 november 2018 - Leeuwin, Australië

Start & Finish: Leeuwin Estate Distance: 63 km Klimhoogten: 575 m

Op geringe afstand van Margaret River neemt etappe 2 de rijders mee noordwaarts, naar de schilderachtige start- en finishlocatie van Leeuwin Estate. Deze plek is de perfecte omgeving om een dagje te koersen én te ontspannen. Eenmaal in de aangewezen groep van start gegaan, verlaat je Leeuwin Estate en fietst in zuidelijke richting over een nieuw deel in het parcours naar Jarrahdene. Deze dagrit biedt het voordeel van een verbazingwekkend netwerk aan paden, slingerend door Boranup Forest, die je nooit meer vergeet. De bijnamen voor de trails luiden ‘2 Pints of Guinness’, ‘Emu Drive’, ‘Tunnel Run’, ‘3 Rocks’, ‘Lord of The Rings’, ‘The Quarry’ (Steengroeve) en ten slotte … ‘Highway to Hell’.

Na een venijnige klim raken we de kuststrook bij Conto’s Beach, gaan noordwaarts naar Bobs Hollow en keren terug naar de eindstreep in Leeuwin Estate via een grandioos gedeelte, dat veel fietstechniek vergt, bedekt met befaamd rood gravel en steenslag. Het schitterende Leeuwin Estate-domein met zijn wereldberoemde wijnen, ruime keuze aan lokaal voedsel en bier van de tap is de beloning voor een middagje ontspanning, bijkomen en belevenissen uitwisselen.

Met ongeveer 63 kilometer in totaal en 575 meter aan hoogteverschil ter overbrugging is etappe 2 een van de langere dagritten. Maar tegelijkertijd is het een van de snelste om voluit van te genieten, met veel gemakkelijke, goed berijdbare paden en eindeloze uitzichten aan de kust. De profs zullen er 2,5 uur over doen, terwijl al het lekkers dat na de finish wordt aangeboden na zo’n uurtje of vijf fietsen voor de overigen klaar staat.

In 1972 zag de legendarische Napa Valley-wijnmaker Robert Mondavi in dat de velden, die nu in de ‘Leeuwin-wijngaard’ zijn getransformeerd, ideaal waren voor productie van eerste-klas-wijnen, zogenaamde premiums. Met Robert als hun mentor wijzigden Denis en Tricia hun veeboerderij in een van Margaret Rivers eerste wineries: ‘Leeuwin Estate’. Dit familiebedrijf beschikt nog steeds over deskundige wijnmakers en produceert wijnen, die hun plaats tussen de beste van de wereld innemen.

Tijdens deze tweede etappe van Cape to Cape ontmoeten toprijders zowel bij start als finish dus topwijnen van dit prachtige wijngoed. Iedereen die tussen de rijen ranken met druiven door fietst, zal aan de finish als een kind zo blij zijn en van een (na)middag vol verhalen genieten, voorzien van lekker eten en drinken.

(wordt vervolgd)

1 Reactie

  1. Marijke:
    20 november 2018
    Benodigde fietstechniek versus bier van de tap en topwijn....oei, best een ''uitkijken-maar-situatie'!