PS kraakt een voet(bal)noot (10)

11 juli 2016 - Cardiff, Verenigd Koninkrijk

Wales - IJsland 5-4. Dat zou heel wat meer voetbalplezier hebben opgeleverd.

Op zondag 10 juli 2016 wint Tom Dumoulin een historische Pyreneeënetappe in de Tour de France, veroveren de Nederlandse dames de titel 4 x 100 meter bij de EK Atletiek in het Olympisch Stadion te Amsterdam en ontploft Lissabon van vreugde omdat Portugal in Parijs de Europees Kampioen Voetbal wordt.

In een draak van een wedstrijd verslaan de Portugezen de onmachtige Fransen, die superster Cristiano Ronaldo tot zijn grote verdriet al vroeg uit de wedstrijd hebben gemangeld. Eerst dacht ik nog dat hij zich aanstelde. Niet dus. Waar de Fransen aan voorbijgingen, is het gedachtegoed van Joris van den Bergh. Mysterieuze krachten in de sport bestaan.

De EK-voetbalfinale 2016 was, als de meeste wedstrijden in het toernooi, een vorm van anti-reclame voor het voetbal. Daar malen de Portugezen niet om. Zij tonen aan dat een klein land in staat is om de titel te veroveren. Na Griekenland (2004), Denemarken (1992), Nederland (1988) ...

Tschüß Freunde, au revoir mes amis, adiós amigos!  

3 Reacties

 1. Marijke:
  11 juli 2016
  Ben ik even blij dat het voetbalgedoe me ontgaan is! Een van mijn kleindochters vond het EK hoogtepunt het bekijken van gebitten tijdens het zingen van de volksliederen...
 2. Cor Kluijtmans:
  11 juli 2016
  Goed idee Marijke!
 3. Reggy:
  12 juli 2016
  Naderhand .........zonde van de tijd voor de buis. Maar je blijft verwachtingsvol, hoopvol op een lekkere pot, maar helaas. Nu dan maar alle aandacht voor TdeFr en daarna de Olympische Spelen. Mijn zomer kan niet meer stuk.