PS kraakt een voet(bal)noot (1)

1 mei 2016 - Amsterdam, Nederland

De eredivisiecompetitie staat stijf van de spanning. De titelstrijd tussen Ajax en PSV toont een nek-aan-nek race door het gelijke aantal punten voor roodwit Amsterdam en dito Eindhoven. De Arena-schutters genieten een saldo van zes goals voorsprong als zij tegelijk met de Herdgangers om half drie aan de een na laatste kluif beginnen. Hamvraag: strooien Tukkers nog roet onder het Amsterdamse stadiondak? Bij de Leeuwarder geelblauwen lijkt het licht van de hoogste voetbalklas al voor de aftrap in het Brabantse land gedoofd.

Supporters wacht een woelige wedstrijdmiddag. Frank de Boer belast zijn Achilleshiel onophoudelijk door onrustig van bank naar vak en terug te huppelen, steeds een slok levenswater naar binnen gietend. Uiteindelijk winnen zijn jonge godjes nipt van het groepje Tukkers dat op behoud van hun licentie aast. In Brabants lichtstad legt degradant Cambuur het moede hoofd meteen in Philip’s schoot. Het Friese doel fungeert als schietschijf, aan Philip’s opdracht wordt door zijn discipelen blindelings voldaan. Met niet minder dan 7-0 worden de noorderlingen op een lange reis huiswaarts getrakteerd. De eerste mei van 2016 is in het zuiden de dag van de arbeid geworden, waar de hoofdstedelijke godenzonen hun broekjes en handen niet heel vuil wensen te maken.

Alle spanning concentreert zich nu op 8 mei 2016, de laatste zondag van het seizoen, die tweemaal drie kwartier en een kwartier rust na half drie - dus tussen kwart over vier en half vijf - de beslissing moet brengen.

Ajax beklimt de Vijverberg om bij de superboeren van het Doetinchemse Graafschap over de sloot te springen. Dat lukt op het randje, met polsstok en polsbandje van geluk.

PSV moet zich in Zwolse contreien langs de combinatie van ‘Prins Hendrik’ en ‘Ende Desespereert Niet’ wringen - tegen PEC Zwolle dus - om net als vorig seizoen eendrachtig met zilveren schaal te kunnen pronken.

Slagen ‘Lucky Luuk’ c.s. erin de altijd ‘Lucky Ajacieden’ - net als een aantal jaren geleden - opnieuw met één doelpunt verschil knock out te slaan?

Mijn eindvoorspelling volgt in de volgende voet(bal)noot, vlak voor de aftrap van de BVO-slotwedstrijden. Kwestie van Bert Van Oostveen achtervolgen.

Foto’s

2 Reacties

 1. Marijke:
  1 mei 2016
  Hee, het is niet 1 april! Het is 1 mei.Rustte jij niet op je bloglauweren?
  Je volgers in het afscheidsootje nemen...
  Met voetbal heb ik niets, die wereld laat ik op z'n abracadabra's, maar is de voet(bal)notenkrakerij nummer 1 van de volgende serie van 500? Of is het P.S. met een p.s.?
 2. Cor Kluijtmans:
  4 mei 2016
  Ben ook wel benieuwd op de afloop. Onderin is de spanning ook nog groot, ook al heeft Roda het behoud inmiddels in de zak.