Cape-to-Cape Etappe 3: Margaret River Special Stage

20 november 2018 - Margaret River, Australië

Start & Finish: Margaret River Distance: 45 km Klimhoogten: 560 m

Na een massale uittocht van MTB’ers door met legio toeschouwers gevulde straten van Margaret River hergroeperen de rijders zich op Carters Road om het labyrinth met beste singletracks van de hele streek binnen te stuiven. Waarom dit een speciale etappe is? Omdat het een combinatie is van de allerbeste trails … Carters Road, Farm Run, Burnside Loop, Princess Leia, the Pines, Compartment 10 en Warncliffe Mill. Het lijkt wel een kaart met verschillende biermerken. Je moet het ervaren om te begrijpen dat deze speciale ervaring fietsers doet schuimbekken.

Het speciaal voor deze gelegenheid opengestelde parcours betekent dat de rijders continue off road rijden, alvorens zij uiteindelijk terugkeren naar de eindstreep op Carters Road. Wat ook geopend is: de Margaret River-distillerderij. Dit is de eindbestemming die etappe 3 zo bijzonder maakt. De Ginversity-experience wordt nadrukkelijk aanbevolen. In alle bescheidenheid natuurlijk!

De totale fietsafstand beslaat 45 kilometer met 560 meter aan hoogteverschillen. De snelsten zullen er ongeveer twee uurtjes over doen, anderen hebben er wellicht 4,5 uur voor nodig.

Margaret River Distilling Company is thuisbasis van allerfijnste alcoholische dranken, met als vlaggenschip de ginsoort onder het label ‘Giniversity’. Hier in het zuidwesten word je op ontspannen wijze hartelijk welkom geheten met heerlijke gastronomische keukenproducten, voorzien van erkende lokale spiritualiën. De distillerderij is een broertje van de Great Southern Distilling Company, het huis van de Limeburners whisky, waar de atmosfeer uitermate geschikt blijkt om te chillen en op vier fantastische koersdagen terug te kijken en de prestaties te vieren. Dan moet door de Australische bush uiteraard wel eerst de vierde dag nog worden voltooid …

(wordt vervolgd)

1 Reactie

  1. Marijke:
    20 november 2018
    En hoe reist Erna mee op al die etappes? Ook voor de aanmoedigers de Ginversity? Het wordt voor dus MTB-en met na elke etappe de hapsnapdrankbeloning. Na dag 4 vast hapsnapdrank in het kwadraat? Dik verdiend dan, al dat fietsgeploeter met flinke hoogteverschillen....